Megvalósított programjaink - TÁBORAINK

Visszatekintés - Nyári táboraink 2016-ban

„Ön Választ, mi segítünk!”

Sikerrel zárult a Tesco által támogatott, „Ön Választ, mi segítünk!” programja alatt szervezett táborunk !
2016. július 25  2015. július 29. között

Ötnapos szakmai nyári tábor szerveztünk a 6-14 éves gyermekek számra önkéntes fiatalok bevonásával. Délelőttönként interaktív foglalkozások keretében választhattak a gyerekek az alábbi témákból:


    ◊  Informatikai ismeretek, közösségi média használata elsősorban közösségi oldalak biztonságos használata, szövegszerkesztő programok használata nemcsak szórakozásra, prezentációk készítése, információs oldalak megismertetése, a munkavállalás előtt álló fiatalok számára önéletrajzírás, valamint motivációs levél felépítése, gyakorlatban történő elkészítése

    ◊  „Okos konyha „program keretében háztartási ismeretek (pénzbeosztás, vásárlás, okosan főzés- interaktív formában szerepjátékok módszerével

    ◊  Idegen nyelvi társalgás (angol és német)  az iskolai tananyagtól elkülönülve társalgás szintjén történő beszélgetés, pl. munkavállalásról, családról, jövőbeli elképzelésekről

    ◊  Pályaorientációs beszélgetések szociális munkás mentorálásával- elsődleges akadály, hogy gyakran elképzelés és információ nélkül a fiatalok helyett döntenek a környezetükben lévő felnőttek a jövőjükről. Ennek eredményeként már a középiskolában sincs meg a motiváció a tanulásra, mivel nem a saját döntésük volt.

    ◊  Délutáni foglalkozásokon a fókuszban volt a közösség és a kompetenciák fejlesztése. Kommunikációs gyakorlatok, szerepjátékok (munkavállaló- munkáltató szerepek anya-gyerek, apa-gyerek szerepek, stb). Emellett szabadidős tevékenységek keretében lovaglás, ping-pong, csocsó, kosárlabda, foci, zumba, salsa, vízifoci, sorversenyek szervezése történt.
 

 

Bővebben: „Ön Választ, mi segítünk!”

Gyermekfelügyelet (TÁMOP 2.4.5.)

Célunk, hogy a helyi kapacitásokra és értékekre építve olyan szolgáltatásokat hozzunk létre, amely képes a gyermekes szülőket segíteni munkájuk, és a mindennapi ügyeik intézésében, és tartalmas, a gyermekek fejlődését segítő programokon keresztül elősegíti a gyermekek fejlődését, javítja mentális és szociális helyzetüket

Pályázat címe: Innovatív kezdeményezés a civil szféra bevonásával Nyírgyulajban a  munka és a magánélet összehangolása érdekében.Azonosítószám: TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0027
Nyírgyulaj Község Önkormányzata a főpályázó, az egyesület konzorciumi partnerként vett részt a projektben.
A pályázat összköltsége:41.917.267 ft
Az egyesület összköltsége:19.566.820 ft
A projekt általános célja:
Olyan innovatív, komplex projekt megvalósítása Nyírgyulajban, amely megkönnyíti a munka és magánélet összehangolását a településen élők számára, és ezáltal javítja a helyi lakosság életkörülményeit.

Bővebben: Gyermekfelügyelet (TÁMOP 2.4.5.)

A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület által rendezett SZAFI DUATLON

Egyhónapos előkészület, sok segítség és önkéntes munkának hála megrendezésre került első SZAFI DUATLON versenyünk 2016. április 22. péntek délután. A verseny Nyírgyulaj-Máriapócs szakaszon lett megrendezve, amit a rendőrség és a polgárőrök biztosítottak és zártak le a forgalom elöl. Az Ifiklub és az egyesület önkéntesei is kivették részüket a munkálatokban, előkészületekben és biztosították az ellenőrzési pontokat és a verseny zavartalan menetét. A Nyírgyulaji Kossuth Lajos Általános Iskola biztosította számunkra a kerékpárokat és az ehhez szükséges eszközöket.

Bővebben: A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület által rendezett SZAFI DUATLON

Foglalkoztató Program (TÁMOP 1.4.1.)

TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0099 azonosító számú „Foglalkoztató program hátrányos helyzetű fiataloknak a Civil Oktató és Szolgáltató Központban Nyírgyulaj”  című pályázat keretében 6 fő hátrányos helyzetű 25 év alatti fiatal foglalkoztatását kezdtük meg egy három hónapos képzést követően 2014. április 01-től.
Az elnyert támogatás: 19.939.932 ft. A támogatás mértéke 100%. A program időtartama 12 hónap, melyet követően 3 hónap továbbfoglalkoztatási kötelezettséget vállaltunk.
 A foglalkoztatással kapcsolatban  volt pozitív és negatív tapasztalatunk is. Szerencsésebb lett volna, ha a 6 fő fiatal mellé tudtunk volna egy tapasztalt idősebb személyt is foglalkoztatni, több esetben is szembesültünk a fiatalok munkavállalási kedvének alacsony mértékével. Összességében azonban elmondható, hogy a 12 hónapos program nagy segítségére van szervezetünknek abban, hogy a tervezett tevékenységeinket napi folyamatossággal el tudjuk látni.
A program 2015. június 30-án fejeződött be, a fiatalokat ezt követően is utánkövetjük, kapcsolatban maradunk velük, igyekszünk elhelyezkedésükben segíteni őket.