ÉAOP - 5.1.3 -10 - 2010.

"Magyarország megújul"

Egyesületünk sikerrel pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program „ A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése"  ÉAOP-5.1.3-10-2010 pályázati felhívására „A  Vidékért civil oktató és szolgáltató központ Nyírgyulajban” című pályázatával.

A beruházás teljes költségvetése:      29.938.188 Ft

A Támogatás mértéke ( 90%)             26.944.369 Ft

Az Egyesület hosszú távú célja a lakosság életét, életminőségét, egészségi állapotát leginkább befolyásolni képes komplex szolgáltatások beindítása, folyamatos működtetése, Nyírgyulaj település népességmegtartó erejének növelése, a lakosság elvándorlásának csökkentése Térségi  szintű képzési és foglalkoztató, szemléletváltó programok elindítása, ezen szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés biztosítása a társadalmilag hátrányos helyzetű lakosság számára. Ennek szellemében készítettük el pályázatunkat, melynek elsődleges célja  Nyírgyulajban a szociális, mentális problémák egyéni és csoportos kezelése tanácsadások,képzési, foglakoztatási és közösségfejlesztő,szemléletformáló programok szervezése az ehhez kapcsolódó infrastruktúra (oktatóközpont és gyakorlókert) kialakításával az egyesület hosszú távon is eredményes működésének érdekében. Célcsoportunk elsősorban a tartósan munkanélküliek, 26 év alatti képzettség nélküli fiatalok, a 40 év feletti álláskeresők, nagycsaládosok, továbbá a GYED-RŐL, Gyes-ről visszatérők.

 A pályázati lehetőség segítségével épül az oktató- szolgáltató központunk, melyben elméleti-és gyakorlati képzéseket, pszichológiai tanácsadást, közösségfejlesztő/önismereti tréningeket, foglalkozásokat szervezünk egész évben.

A projekt megvalósítása 2011. júniusban  kezdődött és 2012. júniusáig tart. Az épület várhatóan 2011. év végére elkészül, ezt követően indulnak a foglalkozások, képzések.

Az új típusú szolgáltatások beindításáról folyamatosan tájékozódhat  honlapunkon, továbbá Nyírgyulaj településen szórólapok útján.