Bűnmegelőzés a SzaFi Házban - szon.hu

2021.07.09.

Forrás: Szabolcs Online

Interaktív bűnmegelőzési előadással járultak hozzá a táborozó gyerekek biztonságához a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a nyíregyházi SzaFi Házban 2021. július 7-én. A foglalkozáson általános iskolás gyerekek vettek részt, így az előadás a korcsoport érdeklődési körére figyelemmel elsősorban az internet, az online tér veszélyeire, a tudatos és biztonságos használatára fókuszált. Az előadást filmvetítés zárta, amely szemléletesen foglalta össze az előadáson elhangzottakat.

Fotó: police.hu

Az internet meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt magában. Fontos, hogy gyermekeink tudják, hogy milyen módszerekkel tudják megvédeni magukat attól, hogy a világhálón bűncselekmény áldozataivá váljanak.

A prevenciós szakember az alábbi tanácsokkal látta el a táborozó fiatalokat:

  • Kezeld fenntartással azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot. Ne ossz meg idegenekkel személyes adatokat, mert nem tudhatod biztosan, hogy valójában ki van a profil mögött.
  • Mielőtt posztolsz magadról a közösségi oldalakon, alaposan gondold át. Ne ossz meg magadról kihívó képet, személyes adatot, illetve másokat sértő, kompromittáló posztot.
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit az online térben ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével, első alkalommal pedig a szülő jelenlétében találkozz vele.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság